A héten unokahúgomékat láttam vendégül, ezért nekik szerettem volna kedveskedni valami különleges sütivel. Így esett a választás az Oreora, mert melyik mai fiatal ne szeretné? Természetesen nem csak az ő körükben volt nagyon sikeres a muffin, mindenki imádta. 🙂
Többször csináltam már Oreos süteményeket, de ez a muffin recept a kedvencem! Igazán ellenállhatatlan, ahogy a ropogós étcsoki kombinálva van az édes vanília krémmel.
Remek recept lehet, ha gyermekünkkel szeretnénk együtt sütni egy ínycsiklandó süteményt. A méricskélés is sokkal könnyebb számukra, hiszen nem kell grammra pontosan kimérni, bögrét használhatunk mérleg helyett. Garantáltan imádni fogja és minden folyamatban segíteni szeretne, alig fogja várni, hogy elkészüljön és megkóstolhassák. A díszítés sem bonyolult, magával az Oreo keksszel dobhatjuk fel muffinunkat.
Forrás: Baking a moment

Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
db
|
- 1/2 bögre kristálycukor
- 1 bögre búzafinomliszt
- 1/2 bögre süteményliszt
- 1/2 bögre holland kakaópor
- 1,5 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 bögre margarin szobahőmérsékletű
- 4 db tojás
- 1 bögre natúr görög joghurt
- 2 tk vanília kivonat
- 1 bögre sózatlan margarin szobahőmérsékletű
- 4 bögre porcukor
- 1 tk vanília kivonat
- 3 ek főzőtejszín
- 4 db finomra zúzott Oreo keksz
- 32 db Oreo keksz 1 db/muffin
Hozzávalók
Tészta hozzávalók:
Krém hozzávalók:
Díszítés hozzávalók:
|
![]() |
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- Rakjuk a cukrot, a finom és süteménylisztet, a holland kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és egy csipet sót egy nagy tálba, majd keverjük össze őket.
- Egy másik tálba alacsony fokozaton keverjük el a margarint a kézi habverővel, nagyjából 2 percig, majd üssük bele a 4 tojást is.
- Adjuk hozzá a görög joghurtot és a vanília kivonatot, majd ezeket is jól keverjük el.
- Fokozatosan öntsük hozzá a masszánkhoz a másik tálban pihenő száraz hozzávalókat, majd jól keverjük el. Bizonyosodjunk meg róla, hogy minden hozzávaló egyenletesen eloszlott és egy homogén masszát kaptunk.
- A muffin sütőbe helyezett muffin papírokat 3/4-ig töltsük meg.
- Nagyjából 15-20 percig sütjük, közben tűpróbát végzünk. Ha nem ragad rá semmi, a tésztánk elkészült.
- Hagyjuk kihűlni a tésztát, mielőtt krémet a tetejére rakjuk.
- Kézi habverővel keverjük össze a margarint, majd fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot
- Miután elkevertük az összes porcukrunkat, adjuk hozzá a vanília kivonatot, kapcsoljuk magasabb fokozatra a kézi habverőt és keverjük, amíg puha nem lesz. (kb 3-5 perc)
- Öntsük a tejszínt hozzá a krémhez és lassabb fokozaton keverjük tovább.
- Adjuk hozzá a finomra tört kekszeket, majd óvatosan kevergessük tovább, hogy egyenlően eloszlassuk a darabkákat.
- Töltsük bele krémünket a töltőzsákba. A legjobb, ha van recézett fejünk, hogy csíkos legyen díszítésünk. Spirál formában nyomjuk a muffinok tetejére a krémet.
- Végezetül szúrjuk bele Oreo kekszünket a krémbe (ha kisebb a krém, törjük ketté a kekszet), és kész is az ínycsiklandó süteményünk!
Kipróbáltad ezt a receptet?
Töltsd fel Instagramra a sütidet, jelöld meg a @sutiklubot és tegyél egy #oreosmuffin taget a képed alá, hogy más klubtagok is lássák.
- 33Megosztás