Ezek a különleges Feketeerdő muffinok reszelt csokoládéval, házi készítésű meggy töltelékkel és vaníliás krémmel a tetejükön készülnek. Tökéletes választás a nyárra!
A feketeerdő torta gyerekkoromban nem igazán volt a kedvenc süteményem. Néhány éve egy vendégségben azonban megkóstoltam és azonnal beleszerettem. A csokoládé, a meggy és a krém kombinációja egyszerűen felejthetetlen. Annak ellenére hogy a hagyományos német feketeerdő torta megkívánja egy jó adag kirsch – meggyből készült pálinka – hozzáadását, addig ezekből a muffinokból az alkoholt kihagytuk.
Ezeknek a muffinoknak nagyon egyszerű az elkészítésük. Egy kis krém cukorból meg vajból, hozzáadunk néhány összetevőt és már van is egy ízletes süteményünk.
A tölteléket mi fogjuk elkészíteni. Természetesen vehetsz előkészített meggyeket, ha nincs elég időd, de ez a módszer se sokkal macerásabb. Amint megvan a meggyünk, kell egy kis cukor, meg egy kis kukoricakeményítő a sűrítéshez és egy kis víz, hogy az egészet összedolgozzuk. Kezdjük el a tűzhelyen melegíteni, amíg be nem sűrűsödik, azután pedig tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen. Ezt a folyamatot akár egy-két nappal a sütést megelőzően is megcsinálhatod.
A muffin tetejére friss vaníliás krémet készítünk. Semmi sem hasonlítható egy friss krémhez. Néha ugyan bűntudatból eldönthetjük, hogy kevesebb cukrot használunk a sütikben, de ebben az esetben biztosra kell mennünk, hogy az összes bele kerüljön :). Ezen felül pedig javítja a krém állagát, nem fog összeesni és napokig kemény marad.
A végén tegyünk egy kis csokireszeléket a krém tetejére és díszítsük egy darab meggyel. Garantáltan ez lesz a nyár legütősebb sütije!
Forrás: TheCakeBlog.com

Mennyiség |
darab
|
- 22 dkg vaj szobahőmérsékletű
- 20 dkg kristálycukor
- 2 db tojás
- 1/2 tk vanília kivonat
- 6 ek víz
- 6 ek kakaópor cukrozatlan
- 12 dkg liszt
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1/4 tk só
- 6 ek tej
- 5 dkg kristálycukor
- 2 ek kukoricakeményítő
- 2 ek víz
- 25 dkg magozott meggy negyedelve
- 4 dl tejszínhab hideg
- 8 dkg porcukor
- 2 tk vanília kivonat
- reszelt csokoládé díszítésnek
- meggy díszítésnek
Hozzávalók
Tészta hozzávalók
Töltelék hozzávalók
Krém hozzávalók
|
![]() |
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és készítsük elő a muffin sütőformákat.
- Egy tálban dolgozzuk el a vajat és a cukrot 3-4 percig, amíg homogén állaga nem lesz.
- Adjuk hozzá a tojásokat egyesével, majd keverjük el őket.
- Tegyük egy külön tálba a vanília kivonatot, a vizet és a kakaóport és keverjük amíg egyenletes állaga nem lesz.
- A keveréket adjuk hozzá a tésztához, majd egyenletesen keverjük el. Ügyeljünk a keverés közben a tál szélére lerakódó tésztára is, hogy ne maradjon felesleg.
- Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát és a sót.
- Felváltva kezdjük a tésztához adagolni a lisztkeveréket és a tejet. Először adjuk hozzá a lisztkeverék felét és jól keverjük el. Azután a tejet adjuk hozzá és jól keverjük el azt is. Végül pedig a maradék lisztkeveréket és dolgozzuk el amíg egyenletes nem lesz.
- Töltsük 3/4-ig a muffin formákat, majd 15-17 percre tegyük be a sütőbe. A sütés vége felé fogpiszkálóval teszteljük a tészta állagát. Ha nem ragad a tészta a fogpiszkálóhoz, akkor a tészta elkészült.
- A sütés elkészültével hagyjuk 2-3 percig hűlni, majd távolítsuk el a muffinokat a formából és hagyjuk tovább hűlni.
- Tegyük egy edénybe a cukrot, kukoricakeményítőt és a vizet, majd közepes lángon kavargassuk ameddig a cukor meg nem olvad.
- Adjuk hozzá a meggyeket és kevergessük, hogy a massza befedje a meggyeket.
- Főzzük addig, amíg a meggyek meg nem puhulnak és levet eresztenek.
- Amikor a meggyek megpuhultak és már kezdenek megpirulni, akkor zárjuk el a tűzhelyet. A masszát tegyük át egy másik tálba és hagyjuk kihűlni.
- Amíg a töltelék hűl, addig egy kanállal távolítsuk el a muffinok közepét.
- Majd a meggyes tölteléket töltsük bele a muffinokba.
- Tegyük egy nagy keverőtálba a tejszínhabot, a porcukrot, valamint a vanília kivonatot és magas fordulaton verjük kemény habbá.
- Töltsük a krémet egy zsákba és spirál mintában nyomjuk a muffin tetejére. Koronázzuk meg a desszertünket egy kis reszelt csokoládéval és tegyünk egy meggyet a tetejére. A tálalásig helyezzük hűtőbe.
Kipróbáltad ezt a receptet?
Töltsd fel Instagramra a sütidet, jelöld meg a @sutiklubot és tegyél egy #feketeerdőmuffin taget a képed alá, hogy más klubtagok is lássák.
- 29Megosztás