Oldal kiválasztása

Ezek a különleges Feketeerdő muffinok reszelt csokoládéval, házi készítésű meggy töltelékkel és vaníliás krémmel a tetejükön készülnek. Tökéletes választás a nyárra!

A feketeerdő torta gyerekkoromban nem igazán volt a kedvenc süteményem. Néhány éve egy vendégségben azonban megkóstoltam és azonnal beleszerettem. A csokoládé, a meggy és a krém kombinációja egyszerűen felejthetetlen. Annak ellenére hogy a hagyományos német feketeerdő torta megkívánja egy jó adag kirsch – meggyből készült pálinka – hozzáadását, addig ezekből a muffinokból az alkoholt kihagytuk.

Ezeknek a muffinoknak nagyon egyszerű az elkészítésük. Egy kis krém cukorból meg vajból, hozzáadunk néhány összetevőt és már van is egy ízletes süteményünk.

feketeerdo-muffin

A tölteléket mi fogjuk elkészíteni. Természetesen vehetsz előkészített meggyeket, ha nincs elég időd, de ez a módszer se sokkal macerásabb. Amint megvan a meggyünk, kell egy kis cukor, meg egy kis kukoricakeményítő a sűrítéshez és egy kis víz, hogy az egészet összedolgozzuk. Kezdjük el a tűzhelyen melegíteni, amíg be nem sűrűsödik, azután pedig tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen. Ezt a folyamatot akár egy-két nappal a sütést megelőzően is megcsinálhatod.

A muffin tetejére friss vaníliás krémet készítünk. Semmi sem hasonlítható egy friss krémhez. Néha ugyan bűntudatból eldönthetjük, hogy kevesebb cukrot használunk a sütikben, de ebben az esetben biztosra kell mennünk, hogy az összes bele kerüljön :). Ezen felül pedig javítja a krém állagát, nem fog összeesni és napokig kemény marad.

A végén tegyünk egy kis csokireszeléket a krém tetejére és díszítsük egy darab meggyel. Garantáltan ez lesz a nyár legütősebb sütije!

feketeerdo-muffin

Forrás: TheCakeBlog.com

Recept nyomtatása
Feketeerdő muffin
Feketeerdő muffin
Szavazatok: 5
Értékelés: 4.8
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Tészta hozzávalók
Töltelék hozzávalók
Krém hozzávalók
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Tészta hozzávalók
Töltelék hozzávalók
Krém hozzávalók
Feketeerdő muffin
Szavazatok: 5
Értékelés: 4.8
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Elkészítés
Tészta elkészítése
  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és készítsük elő a muffin sütőformákat.
  2. Egy tálban dolgozzuk el a vajat és a cukrot 3-4 percig, amíg homogén állaga nem lesz.
  3. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével, majd keverjük el őket.
  4. Tegyük egy külön tálba a vanília kivonatot, a vizet és a kakaóport és keverjük amíg egyenletes állaga nem lesz.
  5. A keveréket adjuk hozzá a tésztához, majd egyenletesen keverjük el. Ügyeljünk a keverés közben a tál szélére lerakódó tésztára is, hogy ne maradjon felesleg.
  6. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát és a sót.
  7. Felváltva kezdjük a tésztához adagolni a lisztkeveréket és a tejet. Először adjuk hozzá a lisztkeverék felét és jól keverjük el. Azután a tejet adjuk hozzá és jól keverjük el azt is. Végül pedig a maradék lisztkeveréket és dolgozzuk el amíg egyenletes nem lesz.
  8. Töltsük 3/4-ig a muffin formákat, majd 15-17 percre tegyük be a sütőbe. A sütés vége felé fogpiszkálóval teszteljük a tészta állagát. Ha nem ragad a tészta a fogpiszkálóhoz, akkor a tészta elkészült.
  9. A sütés elkészültével hagyjuk 2-3 percig hűlni, majd távolítsuk el a muffinokat a formából és hagyjuk tovább hűlni.
Töltelék elkészítése
  1. Tegyük egy edénybe a cukrot, kukoricakeményítőt és a vizet, majd közepes lángon kavargassuk ameddig a cukor meg nem olvad.
  2. Adjuk hozzá a meggyeket és kevergessük, hogy a massza befedje a meggyeket.
  3. Főzzük addig, amíg a meggyek meg nem puhulnak és levet eresztenek.
  4. Amikor a meggyek megpuhultak és már kezdenek megpirulni, akkor zárjuk el a tűzhelyet. A masszát tegyük át egy másik tálba és hagyjuk kihűlni.
  5. Amíg a töltelék hűl, addig egy kanállal távolítsuk el a muffinok közepét.
  6. Majd a meggyes tölteléket töltsük bele a muffinokba.
Krém elkészítése
  1. Tegyük egy nagy keverőtálba a tejszínhabot, a porcukrot, valamint a vanília kivonatot és magas fordulaton verjük kemény habbá.
  2. Töltsük a krémet egy zsákba és spirál mintában nyomjuk a muffin tetejére. Koronázzuk meg a desszertünket egy kis reszelt csokoládéval és tegyünk egy meggyet a tetejére. A tálalásig helyezzük hűtőbe.
Megjegyzés

Kipróbáltad ezt a receptet?

Töltsd fel Instagramra a sütidet, jelöld meg a @sutiklubot és tegyél egy #feketeerdőmuffin taget a képed alá, hogy más klubtagok is lássák.

Megosztás
  • 21
    Megosztás